Контрольори гонят нелегалните таксита от димитровградските спирки

Контрольори ще пазят нерегламентираните превозвачи да не крадат пътници

Шест души ще бъдат назначени към общинското предприятие" Охрана и контрол на движението, паркинги и гаражи", които ще следят за нелегални таксита по спирките на Димитровград. Това е крайното решение от проведената вчера среща между транспортни фирми от Хасково и Димитровград, ДАИ, Пътна полиция и общината.

Наетите на граждански договор контрольори ще следят дали легалните таксита и нерегламентираните превозвачи качват пътници по линията Димитровград - Хасково и по тези за кварталите и селата. Така местната власт ще се опита да пребори кражбата на пътници от линиите на градския и извънградски транспорт. За помощ от общината настояваха на вчерашната среща и автомобилните инспектори и превозвачите от региона.

Зам. кметът, отговарящ за транспортните дейности Христо Колев каза, че ще бъдат закупени и между 3 и 5 камери, които ще следят движението на възлови кръстовища и улици в Димитровград. Пари за това ще отпусне общината. Целта е да се следи трафика и да се уловят нарушения на Закона за движение по пътищата.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини