ФК "Димитровград 1947" кара деца да спортуват в свободното време

Димитровградските ученици ще се занимават активно с футбол

Проект по програма „Спорт за деца в свободното време”, който осигурява безплатни занимания по футбол на деца от 1 до 8 клас спечели местният клуб "Димитровград 1947", каза президентът на клуба Ангел Колев. Инициативата се финансира от Министерство на физическото възпитание и спорта и е на стойност 8 000 лв. От тях 7 000 лв. са безвъзмездна помощ от ведомството на Свилен Нейков, а клубът поема разходи в размер на 1 000 лв.

Отбори от три димитровградски училища ще се включат в проекта - ОУ „Пенчо Славейков”, ОУ „Алеко Константинов”, СОУ „Любен Каравелов”. В продължение на шест месеца те ще се занимават с футбол в свободното си време, казаха от димитровградския футболен клуб.

Общината, която също е партньор по проекта, ще предостави за ползване базата на стадион „Миньор”. Предвижда се да бъдат закупени футболни топки, екипи, мрежи, врати и други пособия за занимания.

Тренировките ще бъдат обхванат три възрастови групи, от по 15 души и ще се провеждат три пъти седмично, разказа още Ангел Колев. Най- важното е да научим децата на любов към спорта и футбола, а това развива след себе си и много други полезни качества, обобщи футболния шеф.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини