Лекари сигнализират за пострадали от насилие в димитровградско

Бюрото за социални услуги се помещава в сградата на бившето училище "Климент Охридски"

Споразумение за партьорство и подкрепа със МБАЛ "Света Екатерина" и Медицински център -Димитровград подписа тукашното бюро за Социални услуги. Това на практика означава, че ако констатират случай на пострадал от насилие медиците ще го препращат към работещите в бюрото за оказване на помощ, разказа координаторът на проекта Антония Филева.

От началото на март в сградата на Българо-гръцкият център заработи Бюрото за социални услуги. По определен график всяка седмица там дават дежурства психолог, социален работник и юрист, които помагат на хора, малтретирани физически или психически от близките си. За 24-те дни от създаването си специалистите вече работят по три казуса, свързани с насилие в Димитровград, обобщи Филева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа, че в бюрото ще се оказва помощ и на насилници, като се работи за преодоляване на тяхното желание за физическа саморазправа. Центърът се занимава и с хора от уязвими групи и малцинствата, които също са били обект на малтретиране. Иначе типичните случай на домашно насилие продължават да са най-често срещани в Димитровград.

Такива бюра за социални услуги ще има само на три места в страната - София, Пловдив и Димитровград, припомни Антония Филева. Проектът е към Агенцията за социално подпомагане, общата му стойност за трите града е в размер на 250 000 лв., уточни Филева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини