Пролетно почистват Димитровград през април

Пролетното почистване на Димитровград започва на 11 април

Пролетното почистване на Димитровград ще се проведе от 11 до 21 април, каза главният еколог в общината Пламен Митков. Тази година кампанията е под мотото "За по-чиста природа". Както всеки път и този се предвижда почистване на дворовете на училищата, детските градини, пенсионерски клубове, на междублокови пространства и озеленени площи в Димитровград и селата от общината.

Специална комисия ще определи кой терени са най-добре почистени след края на акцията. За победителите има награди, допълни Митков. Тези който най-добре са справили с еко инициативата ще получат облагородяване на междублоковото пространство или двора в който живеят.

Предвидени са и акция за събиране на страха хартия, както и безплатно осигуряване на фиданки, които димитровградчани могат да засадят на желаното място.

И тази кампания ще разполага с телефон на който след повикване да бъдат прибрани отпадъците от почистването. Номера е 6 05 74. Набраните от зеленото мероприятие средства ще отидат за благотворителна кауза, допълни главният еколог.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини