Чистим Димитровград от днес до 21 април

Пролетно почистване започва от днес в Димитровград

Пролетното почистване на Димитровград започва от днес и ще продължи до 21 април. Тази година кампанията е под мотото: „За по-чиста природа”, каза главният еколог на общината Пламен Митков.

Както повелява традицията в рамките на кампанията се очаква да бъдат почистени на дворовете на училищата, детските градини, клубовете на хората от третата възраст,  междублокови пространства и озеленени площи в Димитровград и околните села.

За най-добре справилите се ще има отличия, казаха организаторите. Облагородяване на междублоковите пространства ще получат като награда димитровградчани, които са се справили блестящо с оборката около блока или кооперацията им, каза Пламен Митков. Специална комисия ще оценява участниците и свършеното от тях в края на кампанията.

Предвидено и повсеместно засаждане на фиданки в града, които желаещите могат да поставят в дворовете или парковете, заявки за бройката ще се приемат на тел 6 05 47. На същия телефон ще се приемат и сигнали за извозване на събраните боклуци.

Част от тазгодишната кампания ще бъде и познатата вече акция „Лист по лист” за събиране на хартия по училищата и детските градини. Набраните от нея средства ще бъдат използвани за благородно начинание, допълни Пламен Митков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Засаждане на фиданки е планирано в Димитровград от 12 до 14 април
Както и почистване на дворове на чилища и междублокови градинки
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини