9 °C

Пролетно почистване в Димитровград - тука има, тука нема

От пролетно почистване се нуждаят някои от градинките зад бул."България"

От пролетно почистване се нуждаят част от междублоковите пространства зад главните булеварди в Димитровград, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Найлонови торбички и бутилки са най-често срещаните в градинките до блоковете, както и малки купчини строителни отпадъци. На много места обаче е прясно почистено заради проведената тази събота оборка, инициирана от БТВ.

Така са направили и живеещите на бул."Д.Благоев"№7, разказа пенсионерката Динка Банова. Тя и съседите й почистили отпадъците зад и пред блока, а те не били много защото възрастните хора пазели чисто. Оборка преди официалния старт на пролетното почистване в Димитровград са направили и част от хората от блоковете на бул."Ст.Стамболов".

Зад този блок на бул."Ст.Стамболов" също е чистено
Пенсионерката Динка Банева от бул."Д.Благоев"№5

От сериозно почистване се нуждае района около старите бунгала на Консервна фабрика, където вчера избухна пожар. Там отпадъците са много и различни, защото са трупани с години, разказаха живеещи в съседните блокове. Найлони, дрехи, обувки и стари платнища са затрупали необитаемите постройки.

Района около бунгалата на Консервна фабрика гъмжи от боклуци

Пример за идеално поддържана градинка и междублоково пространство е това до блок 46 на бул."Раковски". Там живеещите са се постарали, освен да е чисто, и приятно за окото с цветя и дървета.

Едни от победителите в предишно пролетно почистване живеят на бул."Раковски" 46

Пролетното почистване на Димитровград стартира днес и ще продължи до 21 април. Освен оборки, ще има заселяване и акция на събиране на ненужна хартия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини