Пролетно почистване в Димитровград - тука има, тука нема

От пролетно почистване се нуждаят някои от градинките зад бул."България"

От пролетно почистване се нуждаят част от междублоковите пространства зад главните булеварди в Димитровград, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Найлонови торбички и бутилки са най-често срещаните в градинките до блоковете, както и малки купчини строителни отпадъци. На много места обаче е прясно почистено заради проведената тази събота оборка, инициирана от БТВ.

Така са направили и живеещите на бул."Д.Благоев"№7, разказа пенсионерката Динка Банова. Тя и съседите й почистили отпадъците зад и пред блока, а те не били много защото възрастните хора пазели чисто. Оборка преди официалния старт на пролетното почистване в Димитровград са направили и част от хората от блоковете на бул."Ст.Стамболов".

Зад този блок на бул."Ст.Стамболов" също е чистено
Пенсионерката Динка Банева от бул."Д.Благоев"№5

От сериозно почистване се нуждае района около старите бунгала на Консервна фабрика, където вчера избухна пожар. Там отпадъците са много и различни, защото са трупани с години, разказаха живеещи в съседните блокове. Найлони, дрехи, обувки и стари платнища са затрупали необитаемите постройки.

Района около бунгалата на Консервна фабрика гъмжи от боклуци

Пример за идеално поддържана градинка и междублоково пространство е това до блок 46 на бул."Раковски". Там живеещите са се постарали, освен да е чисто, и приятно за окото с цветя и дървета.

Едни от победителите в предишно пролетно почистване живеят на бул."Раковски" 46

Пролетното почистване на Димитровград стартира днес и ще продължи до 21 април. Освен оборки, ще има заселяване и акция на събиране на ненужна хартия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини