Общината: "Неохим" с 236 726 лв. такса за отпадъци тази година

236 726 лв. е таксата за обезвреждане на битови отпадъци и поддържане на чистотата, която димитровградският завод "Неохим" трябва да издължи към местната хазна тази година. 32 202 лв. е същия налог на фирма "Евроферт" АД за 2011 година, уточниха в нарочно съобщение от община Димитровград днес. То идва в отговор на обвинението на съветника от ГЕРБ Антон Вълков, че седем фирми от Димитровград, близки до управата на града са освободени от такса смет тази година.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net информира, миналата сряда Вълков заяви, че при гласуването на сесия на намалената такса смет за 2011 г., общинарите са били подведени и не е станало ясно, че всъщност налога ще скочи, защото е завишена данъчната оценка.

Антон Вълков /в ляво/ на пресконференцията на ГЕРБ миналата сряда

Справка на общината показва, че освен "Неохим" АД и "Евро ферт" АД, сами возят отпадъците си още "Терахим" ЕАД, "Неоплод" ЕООД, "Атлас"АД, "Автокомплекс Димитров" ЕООД и "Версус" ООД . Съгласно чл. 71 от Закона за местните данъци и такси, не се събира такса за услуга, която не се предоставя от общината, уточняват от тукашната администрация. Фирмите обаче ще платят услугите по обезвреждането на битовите отпадъци и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване.

През 2010 година шест фирми от димитровградско са подали молби, с които информират ,че ще извършват сами сметоизвозването си, а през 2009-та, такова желание са изразили общо пет дружества.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини