Великденски базар помага на изоставени деца

Базарът на сувенири за Великден е разположен пред магазин "Билла"

За четвърта поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка" организира благотворителен Великденски базар в града. На специален щанд пред магазин "Билла" са разположени пъстри сувенири, свързани с предстоящото Възкресение Христово, изработени от доброволците на фондацията, разказа председателят й Наталия Делчева.

Целта и тази година ще бъде набиране на средства по проект "Помогнете да остана у дома". "Все повече семейства и майки са принудени да оставят децата си в институции, а социалните работници не успяват да осигурят нужната подкрепа на затруднените родители", коментира още Наталия Делчева. Идеята на благотворителната инициатива е кой с каквото може да помогне на тези деца да живеят по-добре. Димитровградчани могат да си изберат пъстро яйце или друга великденска украса от щанда на символични цени.

Благотворителния базар ще остане пред магазин "Билла" днес, утре и вдругиден. В края на кампанията ще бъдат сумирани и приходите от нея, които ще отидат за нуждаещите се, допълват от " Подари усмивка".

Истински произведения на изкуството могат да се видят на базара

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини