Открито ателие дава безплатни уроци по рисуване

Георги Пандов от ПМГ -Димитровград бе един от първите, включили се в ателието ученици

Открито ателие "Цветни фантазии" организира от днес до четвъртък димитровградската галерия "Петко Черчелиев". Деца и ученици от Димитровград има творческо пространство да създават картини на тема "Пролет", обясни галеристката Надежда Стойнева. "Ще се експериментира в различни жанрове и в необичаен формат с бои и картони, получени на място", добави тя. Галерията предоставя възможност да се отпечатват и графики на авторите, изработени по време на ателието. Най-добрите работи ще участват в изложба, казаха още организаторите.

На 21 април, четвъртък художествените си дарби ще могат да изявят и димитровградчани. На тема "Цветето на мойте фантазии всеки, който желае може да нарисува картина в галерията. Ще се демонстрират и различни техники на изработка на цветя. 

Желаещите да участват трябва да носят свои работи или да се подготвят да направят своята работа на място. Вариациите на темата могат да бъдат и в словесна интерпретация – стих, есе и други. Може да се използва дърво, хартия, глина или тел, допълниха от галерията. За победителите ще има и награди.

 

В рисуването днес се включиха и Елеонора Стоянова и Габриела Атанасова, първата е от СОУ"Любен каравелов", а втората от ОУ"Алеко Константинов"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини