Димитровград сведе глава пред Пеньо Пенев

Общински съветници, интелектуалци, граждани почетоха 52-рата годишнина от смъртта на Пеньо Пенев пред паметникът -костница в едноименният парк в Димитровград тази вечер. На тази дата през далечната 1959 година поетът с ватенка слага край на живота си.

Възпоменанието за живота и делото на поетът -емблема на Димитровград премина под формата на музикално-поетичен рецитал. Поетът Ангел Ников анализира творчеството на Пеньо Пенев от съвременна гледна точка. той подчерта, че съвременните управляващи трябва да почитат добрите поети.

Стихотворението "Релси" прозвуча в изпълнение на единайстокласника от Езиковата гимназия в Димитровград Владимир Атанасов. Песен по текст на друга творба на Пеньо Пенев  - "Когато се наливаха основите" изпълни бившият директор на ОУ"Алеко Константинов" Любомир Филипов под акомпанимента на Забавно-духовия оркестър.

Любомир Филипов изпълнява песен по стихове на поета с ватенка

Цветя и венци пред паметника на поета поднесоха кметът Стефан Димитров, общински съветници от различни групи, служители в тукашната администрация, директори и служители на културни институции в града, местни творци и интелектуалци, граждани.

Венец от името на общината поднесоха кметът Стефан Димитров и директорът на хуманитарната дирекция Милена Тодева 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини