100 билета продадени за концерта за Ирина довечера

Натали и Емануела са твърдо решени да помогнат за лечението на Ирина, въпреки трудностите

Над 100 билета са продадени до обяд в Димитровград за благотворителния концерт в подкрепа лечението на хасковлииката Ирина Мишонова, който ще се състои довечера в салона на театъра. Ирина е в будна кома от една година сред тежка катастрофа край Горски извор. Това разказаха момичетата, чиято е инициатнивата за благородната кауза - Емануела Димитрова и Натали Петрова. И двете са димитровградчанки, Емануела учи в СОУ "Любен Каравелов", а Натали завършва тази година Езиковата гимназия "Д-р Иван Богоров".

Обиколили са много фирми, училища и организации. Разказват, че е доста трудно организирането на подобно нещо, хората не вярват и се отнасят скиптично към такива каузи. Те обаче вярват, че парите ще помогнат за скъпото лечение на момичето, което така и не можа да отиде на абитуриенският си бал миналата година. "Претърпяхме и много унижения, опитаха се да ни разубедят да не се захващаме, но ние искаме Ирина да се оправи и да се върне при приятелите и семейството си", сподели Емануела. Тя също ще пее на концерта довечера, както и още много формации и групи, които ще подпомогнат безвъзмездно каузата. Сред тях са Балетен център "Галаксико" ДВГ "Таралежите", "Звездните момичета" на Борис Вълканов, Жоро Рапа, Елеонора Сталева, Мажоретния състав при община Хасково и др.

Около 430 са местата за концерта в залата на димитровградският театър, организаторите имат готовност да пуснат още билети ако се наложи, а цената им е само 3 лв.

В момента Ирина и семейството й са в София, преди три месеца момичето е било изписано от Софийска клиника. За нея се грижат близките й, които са продали апартамента си в Хасково, за да покриват лечението на момичето. Ирина е конкатна, реагира, но не може да говори.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини