Димитровград се размина с безплатните прегледи за гуша

Десетки чакаха пред тиромобила в Хасково вчера

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза в Димитровград няма да се провеждат този месец, въпреки стартиралата кампания в страната "Гуша и възли" за превенция на заболяванията на тази жлеза, коментираха от фондацията-организатор "Общество и здраве". Вчера в Хасково специализирания автомобил за прегледи привлече десетки желаещи, днес тиромобилът е в Харманли.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net организаторите коментираха, че прегледите в различни градове от страната стават чрез заявка и се уточняват месеци преди старта на кампанията, а тази година Димитровград не е включен в здравната инициатива.

Безплатните прегледи срещу гуша се провеждат през месец май в цялата страна. Досега са се прегледали стотици, а диагностицирани са над 1 000 души, казаха от "Общество и здраве". Щитовидната жлеза е една от най-важните жлези с вътрешна секреция. Резултат от нарушената и функция е популярната „гуша“, но всъщност заболяването и води и до разстройства на сърдечно съдовата система и още много други функции в организма.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини