20 °C

Слагат нови улични лампи и по бул "Раковски"

Стълбовете на новото улично осветление по "Раковски " вече са поставени

Допълнително улично осветление поставят по димитровградския булевард "Раковски" от Общината от началото на тази седмица. Това е и причината за изкопните дейности по тротоара от кръстовището на ТПК "Лиди" до бензиностанцията.

"Заради дърветата по булеварда високото осветление не е много ефективно и е тъмно вечер", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. Той обясни, че поставянето на ел.инсталацията за новите лампи се прави успоредно с ремонтите по тротоарните настилки.

Така според Колев ще се освети по-добре този район вечер и ще облекчи пешеходците и движещите се автомобили. След като бъдат поставени стълбовете, ще се монтират телата. Едва тогава ще бъде довършен ремонта по настилката на тротоарите.

По Великденските празници бяха монтирани лампи и по ул."Вазов", там те вече работят и нощем улицата е добре осветена, допълни зам.кметът. Още на няколко места ще се подсили уличното осветление в Димитровград, като това ще са слабо осветени паркове и улици, заключи Христо Колев. 

Стълбовете на новите лампи по "Раковски" са вече монтирани
Част от тротоарът по "Раковски" е непроходим в момента
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини