Всичко за абитуриентската прическа

Цялостната визия за бала трябва да е внимателно избрана и съобразена с всички детайли - от роклята, обувките, бижутата, маникюра и естествено - прическата

За абитуриентките

• Преди бала:

Върнете блясъка на косата си: За да имате на бала разкошно лъскава коса, тя трябва да е здрава и подхранена. Ако полагате грижа за косата си с подходящи подхранващи шампоани, маски или грижа, препоръчани от специалист, тя ще изглежда в най-добрата си форма, дори след многократното оцветяване.

А за момичетата, които не се боядисват, но са изгубили блясъка, препоръчваме невероятната десет минутна процедура гланц за коса. Тя придава изключителен и моментален блясък, като пердпазва косата от външни агресии.

Отидете на пробна прическа: Препоръчително е преди бала да направите пробна прическа, за да добиете представа как ще изглеждате. Обсъдите с вашия фризьор, как си я представяте, как искате да изглеждате. Изслушайте предложенията му, за да постигнете най-добрия резултат.

Смяна на цвета на косата за бала: Не го оставяйте за последния момент. Направете промяната два-три дни преди събитието - ако е направена от професионалист, боята ще е дълготрайна и няма опасности от измиване. Нашият съвет е да не правите опити за боя в домашни условия - резултатът може да не е това, което очаквате, а последиците може да са трудно обратими.

Тенденции в абитуриентските прически

Хит за абитуриентски бал 2011 са отпуснатите, меки къдрици, както изправени и бляскави кичури. При официална визия - подходящ избор е полу-повдигната коса или изцяло прибрана в елегантен кок. Актуална е и изнесената на една страна коса.

За абитуриентите:

Не само жените могат да се поглезят с възстановяващи и подхранващи процедури за косата. Все повече възможности има и за мъжете, които са абсолютно приложими и в ежедневието.

• Преди бала:

Освежете прическата: В салон Stephan бихме препоръчали боя специално разработена за мъже. За всякакъв тип коса, тя се нанася изключително бързо с няколко движения, а процедурата трае не повече от 5 минути. Резултатът - уникален гланц, косата изглежда освежена повече от всякога. Със задължитено подстригване преди важното събитие, всеки абитуриент би изглеждал чудесно.

Мъжкото боядисване е все по-често срещано. В Азия над 50% от мъжете потъмняват косите си - у нас също започва да се забелязва увеличение на мъжете-клиенти във фризьорския салон и растящ брой на процедури като боядисване, вмъкване на кичури и т.н.

Тенденции в мъжките прически

Тенденцията този сезон в мъжките прически може да се опише с една дума - симетрия. Симетрични бретони, добре оформени, с плавно преливане на бакенбардите и в тила, добре изразени контури.

В стилизирането на финала бих препоръчал да се използват леки продукти, които да не задушават косата през летните месеци. Но да не се проуска тази процедура като завършек за една перфектна визия.

Но всяка прическа е строго индивидуална и зависи от правилната дигностика на косата от фризьора. Освен да провери плътността, растеж, текстура и натура и т.н , добрият фризьор обръща внимание и на цялостното излъчване, походка, дрехи, аксесоари, грим, навици, жестове, дори как отмята косата си- всичко „говори" коя ще е най-добрата адаптация на прическата към конкретния човек, така че поддръжката вкъщи да е лесна.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини