ДПС иска вот на недоверие утре

ДПС ще иска вот на недоверие за цялостната политика на правителството. Това съобщи заместник-председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция. Партията ще предложи на утрешните консултации с БСП вотът да е за провал на цялостната политика, а не само за социално- икономическата сфера.

По-рано днес социалистите посочиха като възможни мотиви несправянето с кризата, проблемите в сектор „сигурност" и действията на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Лютви Местан увери, че при необходимост ще се проведат консултации с други парламентарни сили, предаде КРОСС.

"Трябва да е за цялостна политика. Не че е по-малко основателно да се иска вот за социално-икономическото положение, но смятаме, че провалът на отделните секторни политики произтича от сгрешения модел на властта", разясни той.

По думите му най-големият дефицит на властта, с който се свързва и основния мотив на вота, е отсъствието на национална визия за развитието на страната.

"Проблемът е, че кабинетът не е осъзнал необходимостта от национална визия", каза депутатът, според когото вотът трябва да покаже, че е възможен и друг модел на властта, който ще изключи политическо управление, което стои зад „Атака".

"Този път вотът ще изиграе и друга важна своя функция - да представи алтернативи на политика", допълни Местан.

ДПС изрази резерви към конституционните промени, подготвяни от вицепремиера Симеон Дянков във връзка с данъците. Бяха проведени консултации за пакта за финансова стабилност, стабилност, но преди седмица бяхме изненадани, че от ГЕРБ ще го внесат самостоятелно, без да отчетат нашите бележки, коментира зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров. Това по думите му не е начинът за търсене на конституционно мнозинство. Според ДПС тази крачка е неправилна, но това все още не означава, че законопроектът няма шансове да мине.

Имаме сериозни възражения по текстовете и ще настояваме да бъдат отчетени, посочи Бисеров.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини