Нов проект стартира утре в Димитровград

Проектът "Социално включване" обхваща деца от уязвими групи и техните родители

Официалният старт на една от дейностите по проект "Социално включване" ще бъде даден утре в ОУ "Пенчо Славейков" в 8.30 часа, информираха от Общината. Днес в Министерството на труда и социалната политика кметът Стефан Димитров е подписал договор за реализирането на проект "Социално включване". Той е на стойност 1 115 712 лв., от които Общината финансира 51 840 лв.

Стартиращата утре разработка обхваща деца от 3 до 7 години и техните родители, по проект „Да за децата на Димитровград" а дейността е „Допълнителна подготовка за равен старт в училище чрез създаване на летни училища и групи”. Целевата група обхваща малчугани от уязвими групи и неравностойно положение.

В 9 димитровградски учебни заведения и едно читалище ще се реализира проекта, това са ОУ „Пенчо Славейков”, ОУ „Алеко Константинов”, училищата в Меричлери, , Ябълково, Крепост, Радиево, кв. „Черноконево”, кв. „Изток”, читалището в Добрич, детската градина в Черногорово. Предстоят още дейности по проект "Социално включване" казаха от общината.

Социалният министър Тотю Младенов /в дясно/ заедно с кмета Стефан Димитров и екипа на проекта от Димитровград

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини