Джаз за ценители от "Ари роланд квартет"

Ари Роланд квартет в Димитровград директно от Йю Йорк

В истински концерт за ценители се превърнаха изпълненията на американските музиканти от „Ари Роланд квартет”, който днес свириха на живо в двора на СОУ "Васил Левски".

Сравнително малкото публика истински се забавляваше с виртуозните парчета на Ари Роланд, Крис Байерс, Крийт Бала и Заид Насер. В паузите те разказаха, че са заедно от 25 години, с най-малко стаж в квартета е барабанистът.

Гостуването на американците почти съвпада с юбилея на Джаз трио Димитровград, който на 7 юни чества 25-годишен юбилей. Триото са и едни от инициаторите за гостуването на джаз музикантите от САЩ тук.

Тукашната публика бе изненадана с български песни в джаз вариант като "Хубава си моя горо" и "Моя страна, моя България". Прозвучаха и типични американски джаз парчета, любими на ценителите на тази музика.

Публиката...

"Ари Роланд квартет" идва в Димитровград като част от околосветско турне за популяризиране на американската музика. У нас те по линия на културна програма на посолството на САЩ. Джаз музикантите посетиха вече градовете Хасково и Кърджали, ще ги слушат и в София, Пловдив и Стара Загора.

Аплодисменти за музикантите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини