Откриват официално риболовния сезон

Днес се открива официално риболовен сезон 2011, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Тази година няма промяна в цените на риболовните билети.

Годишната такса за билет остава 25 лева, а за член на сдружение 20 лева. 50 на сто са намаленията за пенсионерите. Седмичната такса за любителски риболов е 4 лева, месечната - 8 лева. Инвалидите и децата до 14 години получават безплатни риболовни билети. Глобите за любителски риболов без билет са от 50 до 200 лева.

„Пожелавам наслука на всички риболовци с откриването на риболовния сезон”, каза за Дарик изпълнителният директор на Агенцията Явор Недев. „Първо искам да пожелая наслука на всички риболовци в България. Според наша статистика става дума за около 30 000 човека, за които това е любимо хоби. Искам на всички да кажа, че агенцията е заета с това да решава за квотите рибарските пристанища, проблемите по река Дунав и морето, свързани с инфраструктурата. Аз се чувствам длъжник на спортния и любителски риболов. Работата на ГД „Рибарство и контрол” следващите три месеца ще бъде обърната към това да подсигури на тези два вида риболов нормални условия. Всички знаят, че новия закон за рибарство и аквакултури предстои да се гледа в Народното събрание, минал е през Министерски съвет”, заяви той.

„Единствената ми молба към риболовците е да спазват точно параметрите за допустим улов, който могат да вземат за себе си. И когато хванат риба, която е с хайвер, да я пуснат обратно, защото опазването на рибния ресурс е грижа на всички нас”, допълни той.

Недев коментира още, че постоянно в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури постъпват сигнали за бракониери покрай водоемите.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини