Уникални портрети на хасковлията Златко Латев гледаме в Димитровград

Една от наградените миналата година снимки - "Въглищар"

Пътуваща изложба със социални портрети ще акостира на 7 юни / вторник/  в Димитровград. Нейн автор е носителят на редица престижни награди, фотографът от Хасково Златко Латев. Обединени под заглавието „Нашенци” са 25 снимки на хора от Кърджалийски и Смолянски региони, които Латев е правил през последните пет години. Лицата на местните жители са запечатани в обичайна обстановка - в дома, двора, сред природата.

В изложбата, която димитровградчани ще видят утре са включени и четири наградени в различни конкурси снимки на автора. Тук е кадърът, отличен в конкурса на National Geographic през 2006, снимката, която спечели Златен медал в Австрийския салон, фотографията „Дим над гората”, която бе наградена в конкурс на Европейската комисия и „Въглищар”-победител в категорията за портрет на Фотоваканция 2010.

“Нашенци” вече бе показана в Кърджали, Кюстендил, София, Стара Загора. Снимките на характерните български лица от Родопите видяха и в Американския университет в Благоевград в началото на май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Златко Латев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини