Ремонтират основно димитровградската градина "Приказка"

Ремонтните дейности в ЦДГ "Приказка" започнаха в понеделник

Ремонт на ЦДГ "Приказка" в Димитровград започна в началото на седмицата, той се прави по линия на програма "Красива България", казаха от общината. Преди време тукашната администрация спечели проект на стойност 299 597 лв., като 199 621 лв. е съфинансиране от общината.

В рамките на тази сума ще бъде направена външна изолация и боядисване на сградата, ще бъде подменена отоплителната, ВиК  и ел. инсталации, ще се смени целият под на градината, както и ще бъдат подменени плочките и санитарните възли в тоалетните помещения. Само дограмата няма да бъде сменяна, защото това бе сторено миналата година.

Според предварителните разчети строително-монтажните дейности са на стойност 269 633 лв. Част от цялата сума по проекта ще отиде за обучение на безработни лица, набрани чрез Бюрото по труда, за да участват в ремонта на градината. За тази цел са предвидени близо 15 000 лв.

Докато траят ремонтните дейности в детското заведение и се премине на летен график, децата от "Приказка" са разпределени по групите в сградите ясла №5 и градина "8 март" в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини