Skype отново се срина

Популярната програма за чат и телефония Skype отново се срина днес по обяд българско време.

Потребители на услугата в Европа (включително и в България) първи сигнализираха, че са засегнати от проблема. Те изписаха хиляди съобщения в социалната мрежа Facebook и микроблогинг услугата Twitter, информирайки за срива и невъзможността да отворят акаунтите си в Skype. Впоследствие стана ясно, че всъщност от срива са засегнати потребители на Skype по целия свят - имаше съобщения за проблеми, идващи от страни като Бразилия, Малайзия и Япония, съобщи Huffingtonpost.com.

Много от потребителите обвиниха Microsoft и дори основателя му – Бил Гейтс, за проблема. Това донякъде е странно, тъй като мултимилиардната сделка за закупуването на Skype от софтуерния гигант все още дори не е завършена, коментират международните агенции.

Първоначално Skype Heartbeat – официалният сайт за съобщения на Skype, информира, че компанията изследва причините за проблема. "Малка част от вас може да имат проблеми с влизането в Skype. Разследваме причините за това и се надяваме скоро да успеем да споделим повече детайли с вас", се казва в съобщението.

Впоследствие на сайта беше публикувана нова информация, която гласи следното:

"Заради проблем в конфигурацията част от вас са били изключени от Skype.

Идентифицирахме причината за проблема и се заехме с решаването му. Ако сте били засегнати, трябва да започнете да забелязвате подобрение в рамките на следващия час и нещо. Не е нужно ръчно да се логвате отново – би трябвало автоматично да бъдете свързани, когато това стане възможно.

Извиняваме се за разпадането на разговорите ви".


Към 16:30 на територията на нашата страна се почувства нормализиране на услугата.

Около 16:50 на сайта Skype Heartbeat беше публикувано трето съобщение: "Продължаваме да се занимаваме с възникналите днес проблеми и имаме индикации, че ситуацията се подобрява", казват от техническия екип на компанията. Втората част на съобщението повтаря инструкцията, че не е нужно потребителите да се логват допълнително, защото това ще стане автоматично, както и извиненията на Skype за прекъснатите разговори.

Станахме свидетели на предишния срив на Skype преди по-малко от половин месец - на 26 май.

В края на миналата година пък, точно в навечерието на Коледа, програмата за чат и телефония рухна за цяло денонощие. По ирония на съдбата, тогава се оказа, че причината за срива е бил бъг във версията на Skype за операционната система на Microsoft - Windows.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини