Масово се дипломират утре в Димитровград

Зрелостниците от ПМГ "Ив.Вазов" утре ще вземат дипломите си

Масово дипломиране на абитуриенти е планувано за утре в Димитровград. Свидетелствата за завършено средно образование ще получат на 21 юни зрелостниците в три местни училища. Първи ще са 43-ма завършващи ученици от СОУ "Любен Каравелов", които ще се съберат на церемония в зала "гросето" от 10.00 часа.

Вечерта от 17.30 часа ще започне официалната церемония по дипломирането на зрелостниците от ПМГ"Ив.Вазов". Повече от 10 години тя се прави в северната част на централната алея в Димитровград с музика и много гости - преподаватели, родители и бивши възпитаници на гимназията. Тази година ПМГ завършват 99 зрелостници, коментира директорът Илиана Славова.

Половин час по-късно ще се дипломират и възпитаниците на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии "Проф.д-р Асен Златаров". Там кетапите си за средно образование ще вземат 52 -ма млади хора. Съвпадението вероятно е заради изискването на Образователното министерство завършващите да вземат дипломите си в периода между 20 и 24 юни, каза директорът на Химическата гимназия Янка Гочева.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини