Лесно ли е да си млад родител днес питат в Димитровград

Дебат, организиран в Димитровград ще нищи проблемите на младите семества

Лесно ли е да си млад родител днес? - отговор на този въпрос ще търсят утре представители на политически партии, социални институции, ученическия парламент в Димитровград на дебат, организиран в Центъра за обществена подкрепа от 18.00 часа. "Смятаме, че темата е актуална, засяга много млади хора и обществото като цяло", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на центъра Таня Иванова.

Тя поясни, че основен двигател на инициативата е Ученическия парламент в Димитровград, а много представители на политически партии откликнали на проявата и обещали да присъстват. Организаторите залагат възрастова граница от 12 до 25 години в понятието "млад родител" и искат да засегнат темата за това как родителите-студенти се справят със семейните ангажименти. Ще бъде коментиран и друг аспект на темата-имат ли сигурност у нас младите хора, когато решат да създават семейство и да раждат деца.

Неслучайно Центърът за обществена подкрепа е домакин на проявата утре, тъй като специалистите в него работят с деца в риск, жертви на насилие, с трудно поведение, заедно с техните родители и настойници. Центърът заработи в Димитровград в края на миналата годината, а квалифициран персонал от седем души помага на децата и възрастните с проблеми в тясна връзка и с Отдела за заклрила на детето.

144 000 лв. е общата стойност на проекта, финансиран по линия на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Центърът за обществена подкрепа се помещава в сградата на бившето училище "Климент Охридски".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини