23 °C

Бизнесът не дава пари за ремонт на изложбената зала

Дискотеката на "Планета Пайнер" остана празна снощи

Пред провал бе снощи организираното от седмици мероприятие за набиране на средства за ремонт на димитровградската зала "Асен Краешников" в местната дискотека "Планета Пайнер". В благотворителния търг на произведения на местни художници участваха едва шест души, от предварително заявилите участие 60 бизнесмени и предприемачи от Димитровград. ВИП-поканите струваха по 50 лв. а входът за всеки желаещ бе 3 лв.

Набраната сума от продажба на вход, покани и картини бе 1450 лв. Само три откупки бяха направени по време на търга, картина на Нено Александров за 301 лв. направи лидерът на тукашните социалисти Димитър Петров. С художествено произведение се сдоби и председателят на ОбС Катя Чалъкова, която плати сумата от 190 лв. Шефката на Бюрото по труда в Димитровград Антония Тюйлиева направи третата откупка на творба на стойност 225 лв. По време на благотворителната проява бе разиграна и томбола, от която също бяха набрани част от средствата.

Червеният лидер Димитър Петров направи първата откупка на картина на Нено Александров

За настоението на оредялата публика се погрижиха от Акустично джаз трио, група „Стрейт”, Забавно-духовия оркестър с новата им солистка Елеонора Сталева, „Ню кристъл бенд” и талантите на Балетен център "Галаксико".

Новата вокалистка на забавно-духовия оркестър Елеонора Сталева също бе част от благотворителната проява

"Видя се колко е загрижен бизнеса за културата", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на Клуба на дейците на културата в Димитровград Инко Бургелов. Вложихме много усилия и труд в организирането на търга с надежда да съберем пари за окаяната зала,"Асен Краешников" допълни още Бургелов и каза, че ръководството на КДК не е отзаква и в бъдеще пак ще организира подобно мероприятие.

Златимир Колев от Балетен център "Галаксико"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021

Случаен виц

Последни новини