90 деца в димитровградската библиотека по проект

Децата от кв.Черноконево, включени в проекта "Социално включване" разгледаха с интерес детския отдел на библиотеката

Първата си екскурзия по едно от направленията на проекта "Социално включване" проведоха днес 90 деца от димитровградска община. Заедно с преподавателите си те посетиха Градската библиотека "П.Пенев" и разгледаха експозициите на Историческия музей.

"Целта е разгледат забележителностите на тези културни институции и да се забавляват", обясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителката на проекта Елена Тодорова. Тя припомни, че една от целите на разработката, стартирала в началото на юни в Димитровград е да социализира децата от уязвими групи.

В рамките на проекта малчугани от 3 до 7 години ходят и на лятно училище три пъти седмично, учат буквите, пеят и рисуват. Предвидени са и още няколко експурзии до Димитровград. Проектът "Социално включване" е насочен към деца без родител, такива от социално слаби семейства, със здравни проблеми или от ромски произход.

 

Закуски със сок бяха осигурени на всички деца при посещението им в Димитровград днес

В 11 учебни заведения в димитровградско сред който тези в кварталите Мариино, Черноконево, Вулкан, и селата Крепост, Черногорово, Радиево и други започна реализирането на проекта. той е на стойност 1 115 712 лв., от които общината финансира 51 840 лв.

7-годишната Красимира е едно от децата в проект "Социално включване"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини