Водната кула и надлеза остават, но променени?

 Водната кула в Димитровград ще бъде намалена във видимата й част

Да бъде запазен един от символите на Димитровград Водната кула ще настояват от Общината, след като стане ясна фирмата, която ще прави електификацията на ЖП линията от Димитровград до Свиленград. Пред журналисти днес зам.кметът Красимир Минев потвърди, че договорът на фирма "Асталди", която сега строи до урбанизираната граница на Димитровград, ще приключи до 30 септември 2011 година.

След като бъде избран изпълнител на отсечката до Свиленград, той ще трябва да извърши и строително-монтажните работи по линията Първомай-Димитровград. Това включва повдигане на ЖП надлеза в Димитровград с около 1,70 м., за да се изградят комуникациите на преминаващите влакове. Ако бъде запазена Водната кула ще се наложи да бъде намалена видимата й част.  Преместване на съоражението е невъзможно, смята още зам.кметът.

От общинската управа готвят среща с представители на "Асталди", за да настояват да бъдат компенсирани повредените училни настилки от преминаващите тежкотоварни камиони на фирмата. Според заложените в договора с италианската фирма клаузи, всички разрушени пътища на територията на общината трябва да бъдат поправени. "Асталди" има три месеца докато приключи строителния обект, за да изпълни задълженията си, коментира още Красимир Минев.

Надлезът по бул. "Трети март" ще бъде повдигнат с около 1,70 метра

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини