По проект: 524 200 лв. за екофестивал в Димитровград

Разходка с каик е част от одобрения проект на община Димитровград

Идеята за иновативно културно събитие на община Димитровград, включващо разходка по река Марица с каик и организиране на биваци е одобрена от комисия, оценяваща проектите по схемата "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития".

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефката на Хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева потвърди, че проектът на Димитровград - "Формула Марица Арт Екофестивал" е класиран на 5 място с обща стойност 524 200 лв., От тази сума 497 990 лв. е безвъзмездно финансиране, а 26 210 лв. местната администрация трябва да осигури от бюджета. От Хасковска област одобрение е получил и проект на община Харманли.

Схемата за подкрепа на иновативно културно събитие и по линия на Оперативна програма "Регионално развитие" и бе обявена в клая на 2010 година. До февруари 2011 година кандидатстващите общини трябваше да предадат проектите си. На две срещи в зала "Гросето" бяха обсъждани идеи за нетрадиционни културни събития. Накрая бе избрана разработката за пътуване с каик по Марица, организиране на биваци, кътове с различни артистични занимания. Целта е да се организира фестивал, който да стане запазена марка на Димитровград и да обедини хората, припомни още Милена Тодева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини