Община Димитровград получи одобрение за финансиране по проект „В хармония със себе си и света”

С писмо от 14.07.2011 г. Министерството на образованието, младежта и науката информира Община Димитровград, че с Решение № 80-233/12.07.2011 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема BG051PO001-4.1.04 „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", проектното предложение с наименование „В хармония със себе си и света” е одобрено за финансиране. Окончателният размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 384 098,06 лв. Проектът ще стартира от 1 октомври 2011 г. и ще продължи 25 месеца. Партньори са СУ „Св Климент Охридски”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ОУ „Пейо Яворов”, ОУ „Христо Смирненски”, ОУ „Васил Левски”, ОУ „Димитър Матевски”, ОУ „Пенчо Славейков”, ОУ „Алеко Константинов”, СОУ „Любен Каравелов”, ОУ „Христо Ботев”, ОДЗ № 3, ОДЗ № 4, ЦДГ № 1.

Целта на проекта е да подпомогне образователния процес на децата и учениците със специални образователни потребности, както и да спомогне за тяхното интегриращо и включващо обучение.

Проектът ще обхване следните дейности: обучение и подготовка на учители и специалисти за работа с децата, осигуряване на учебни материали, арттерапия, грънчарство и моделиране, музикотерапия, керамика и апликиране, театрално изкуство, рисуване, баскетбол, тенис на маса, спортно ориентиране, футбол, лечебна гимнастика, карате, клуб „Приятели на Питър Пан” – въжен атракцион, консултации с родители, терапевтична езда, плуване в закрит и открит плувен басейн.

Предстои подписване на договор по проекта.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини