Таксите на Неделен пазар без промяна, търговците -само с отстъпка

Димитровградските съветници не се съгласиха таксите за ползване на тротоари, площади, улични платна и места, върху които се организира търговска дейност на общинското предприятие "Пазари и тържища" да бъдат намалени наполовина. Такова предложение направиха преди по-малко от месец в подписка търговци от димитровградското тържище. То бе обсъдено на среща на постоянната комисия "Пазари и тържища", на която обаче не се появи нито един представител на фирмите от пазара.

Днес в залата на Общинския съвет местните парламентаристи не скриха разочарованието си, че търговците, настояващи за намаление не са уважили срещата с комисията по пазари и тържища миналата седмица.

Кметът Стефан Димитров напомни, че ако се приеме молбата на пазарджиите трябва да се преразгледа бюджета на общината за тази година. По разчети на тукашната администрация приходите във финансовата рамка така ще бъдат ощетени с близо 1 000 000 лв. "Парите не могат да бъдат взети от социалните услуги, здраеопазването, от ремонтните дейности", каза кмета. По думите му, не бива да бъде ощетявана и културата - читалища и различните празници.

Кметът Стефан Димитров напомни, че ако таксите се намалят бюджетът ще бъде ощетен с близо 1 000 000 лв.

В крайна сметка димитровградските общинари одобриха идеята на председателя на комисията по пазари и тържища Димитър Петров търговците да имат право на 10% отстъпка, ако до 31 август предплатят накуп таксите си до края на календарната 2011-та. Предложението бе подкрепено с 26 гласа "за",един бе "против" и един гласува "въздържал се".

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини