Димитровградчанин си огради паркомясто с дървета

Паркинг сред градинката

Нетрадиционен начин да се справи с проблема паркиране намери димитровградчанин, живеещ в блок 14 на ул "Емилиян Станев". Мъжът посадил няколко фиданки в градинката зад блока в П-образна форма, за да може вечер да паркира там автомобила си. Оказва се, че съседите на мъжа не намират нищо необичайно в това, че се тъпчат градинките. Кризата с паркоместата в този район на града е голяма, разказва Здравко Павлов, който живее в 12 блок на същата улица. Той не обвинява комшията си, че паркира в зелените площи. Самия Здравко обаче спира "Опела"-а си пред блока. Вечер няма свободни места, затова всеки оставя автомобила си където завари, казва мъжът. И допълва, че не може само блокове да се строят, а да не се мисли за това, къде да се паркират колите. На ул. "Емилиян Станев" открай време е така, кола до кола, не можеш да преминеш, разказват и хора от съседните блокове. И според тях трябва да се помисли за подходящ паркинг в този район.

Здравко Павлов смята, че проблема с паркирането трябва да се реши незабавно

Съседи на Здравко от отсрещния блок 7 даже похвалиха младежа, оградил паркомястото с фиданки. "Цял месец момчето се труди, носи чакъл и посади дървета, това е хубаво", казва Николай Янков. И той подхваща темата за липсата на паркинг в района. Разказва, че зимата е още по-голям кошмар, защото от паркираните коли снегорините не могат да почистят улицата.

Паркомястото стои свободно, докато "собственика" му е на работа
Николай Янков и Вълко Георгиев коментират проблема с паркирането на ул. "Ем. Станев"
Това е обичайна гледка между 12 и 14 блок на димитровградската улица

Нямаме нищо против Синята зона, казват още живеещите на улицата, ама да се помисли и за крайните блокове като нашите. И са убедени, че общината ще обърне внимание, защото по думите им кметът Стефан Димитров държи на благоустрояването. Затова и хората тук попитаха риторично дали не може да се направи асфалтирана пътека през гората от улицата до Неделен пазар.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини