Приемат молби на бедни за отопление през зимата

В Димитровград молби за помощи за отопление се приемат в сградата на Социално подпомагане

Молби за помощи за отопление през предстоящия зимен сезон набира от 1 август тукашната Социална служба, каза директорът й Жанета Желева. Приемът ще продължи до края на месец октомври, а право на подпомагане имат хората, чийто средномесечен доход през последната половин година е бил по-малък от диференцирания минимален доход за отопление, напомни Желева.

Тази година държавата определи месечната помощ да е в размер на 57,99 лв., като хората сами решават дали да я получат във вид на пари или твърдо гориво. Това се посочва задължително в молбата, адресирана до социалните. В 20-дневен срок комисия извършва анкета в дома на желаещите да ползват помощ. Едва след одобрение се издава заповед за отпускане или отказ.

До дни ще бъдат сформирани и изнесени приемни по селата така, че на хората няма да се налага да идват до сградата на Социалната служба в Димитровград, каза шефката Жанета Желева. Помощта от държавата през зимния сезон продължава пет месеца - от 1 ноември до края на март. През миналата година в димитровградско с помощи за отопление бяха подпомогнати над 1 300 социално слаби.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини