Samsung Galaxy R официално разкрит с Tegra 2 чипсет

Samsung Galaxy R, европейската вариация на супер успешният смартфон Galaxy S II, вече е достъпен на пазара в Швеция, а до края на месеца ще се появи и в други европейски държави.

Познат и като Samsung Galaxy Z, новият смартфон използва NVIDIA Tegra 2 чипсет, което го превръща в едно от най-мощните Android-базирани устройства на пазара. В допълнение, смартфонът е с операционната система Android 2.3 (Gingerbread) и потребителския интерфейс на Samsung TouchWiz.

Екипиран с двуядрен 1GHz Tegra 2 AP20H процесор и ULP GeForce GPU, Samsung Galaxy R предлага на потребителите възможността за ефективен мултитаскинг, бързо уеб сърфиране със скоростно зареждане на Flash-базирано съдържание и гледане на HD клипове.

В допълнение, новият смартфон е с 4.19-инчов WVGA Super Clear LCD капацитивен тъч екран с 16 милиона цвята и поддръжка на резолюция 480 x 800 пиксела. Съдържа също 8GB вградена памет, microSD слот за до 32GB карти, 5-мегапикселова камера, която може да снима 720p HD и да възпроизвежда 1080p Full HD, както и предна камера за видео разговори.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини