Ремонтират улица без шахти и свързана канализация

Сервизната уличка днес бе заравнена

Без довършена канализация още преди години се оказа сервизна улица в Димитровград, на която днес бе започнат спешен ремонт. Отсечката се намира зад блок 3 на бул."Димитър Благоев" и от години е в окаяно състояние с дупки и без асфалт. В пазарни дни тя се превръща и в паркинг за прииждащите на тържището посетители.

Булдозер заравняваше днес пътя и го подготвяше за нова настилка, а специалисти от Пътно управление-Хасково се чудеха защо улицата е без шахти. Оказа се, че още при строежа й преди 25 години изградената канализация не е свързана с градската, затова при всеки дъжд улицата става езеро.

Живеещият в блок №3 Ангел Иванов разказа, че през 80-те години когато се правела улицата, стартирал и градежа на сградата на бившето Минстрой отсреща. Заради това, канализацията на отсечката така и не била свързана с тази на съседната "Ромен Ролан". Ангел не се радваше много на ремонта, защото смята, че нищо няма да се промени и водата пак ще прелива по платното.

Ангел Иванов от блок 3 не вярва, че може да се реши проблема с канализацията.
Така изглежда улицата, когато вали дъжд

Ремонтните работи по сервизната отческа зад бул."Благоев" № 3 ще продължат поне до края на седмицата, казаха специалистите от Пътно управление. Предстои да се положи чакъл и едва тогава ще започне асфалтирането.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини