Сините обжалват избора на ОИК в Димитровград

Синята коалиция в Димитровград е подала жалба срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) с което бе определен състава на Общинската избирателна комисия (ОИК). Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net представителят й Тодор Ташев, който участва в консултациите за състава на ОИК коментира, че жалбата на сините е срещу неспазването на квотния принцип при разпределението на местата в ОИК.

Припомняме, че на 15 август ЦИК определи 17-членния състав на ОИК в Димитровград. За председател бе избран Димитър Гавазов (НДСВ), зам. председател стана Стамен Янев (Атака), а секретар - Добромир Якимов (ГЕРБ). До решението се стигна след като политическите сили в Димитровград се събираха три пъти и не успяха да се разберат за състава на ОИК. Най-много спорове имаше за местата за зам.председател и секретар.

Според Ташев, политическата сила която предложи Димитър Гавазов за председател - НДСВ не участва в Народното събрание. Сините смятат, че така е нарушена и методиката за определяне състава на ОИК, която е определена и с решение № 18 на ЦИК. В заключение Ташев каза, че с жалбата си до Централната избирателна комисия Синята коалиция в Димитровград търси "относителна справедливост".

Тодор Ташев от Синята коалиция, смята че е нарушен квотния принцип при определяне състава на ОИК в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини