И червените недоволни от избора на ОИК в Димитровград

Жалба срещу състава на Общинската избирателна комисия в Димитровград е изпратила Коалиция за България. Червените не са доволни от факта, че заместник-председателското място е дадено на член на "Атака". "Като втора политическа сила Коалиция за България трябва да има свои представител на този пост", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на предизборния щаб на червените в Димитровград Тодор Тодоров. Според него, редно е ЦИК да спазва квотното разпределение при подреждането на ОИК в Димитровград.

Това е втора жалба до ЦИК за начина по които е подредена димитровградската ОИК. Вчера от Синята коалиция също са депозирали своето недоволство срещу неспазването на квотния принцип при разпределение на председателското, зам.председателското и секретарското място.

Припомняме, че на 15 август ЦИК определи 17-членния състав на ОИК в Димитровград. За председател бе избран Димитър Гавазов (НДСВ), зам. председател стана Стамен Янев (Атака), а секретар - Добромир Якимов (ГЕРБ). До решението се стигна след като политическите сили в Димитровград се събираха три пъти и не успяха да се разберат за състава на ОИК.

Внесените жалби не блокират работата на ОИК в Димитровград, която трябва да влезе в правомощията си от утре, 19 август. ЦИК праща преписките до Върховния административен съд, който в 24 -часов срок трябва да се произнесе по жалбите.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини