Изненади дебнат димитровградчани за празника на града

Шефката на Хуманитарната дирекция Милена Тодева и асистент-режисьорът Александра Иванова - част от екипа, подготвил програмата за празника на Димитровград

Програма, която да задоволи всеки вкус и възраст е подготвила Община Димитровград за празника на града тази година, похвалиха се организаторите. На специален брифинг днес бе представен екипът, погрижил се за жанровото разнообразие на тържествата. Зам.кметът Христо Колев припомни, че се възстановяна една позабравена традиция - да звучи музика в парк "Марица". В продължение на четири дни - от 30 август до 3 септември народни оркестри ще изпълняват тракийска музика за гостите на празника.

Началото на празничната програма поставя концерт-бенефис на "Звездните момичета", който ще бъде в залата на театъра в понеделник, 29 август под надслов "Краят-началото" ."Това е един професионално подготвен спектакъл, в който ще прозвучат 15 песни на момичешката формация, създадена през 1999 година, разказа помощник -режисьорът Александра Иванова. 8 650 лв. от дарения са събрали организаторите. Припомняме, че 14-членен екип работи безвъзмездно при подготовката на мащабното мероприятие.

PR-ът на събитието Живка Тодорова допълни, че основната идея на спектакъла е да покаже развитието на талантливите момичета на сцената през годините. Готвят се много изненади за публиката, оригинални декори, тоалети, както и гост-изпълнители.

Ръководителят и създател на "Звездните момичета" Борис Вълканов

На 30 август от 19.00 часа на площада пред Общината ще има вечер на талантите от Детски и младежки център. Много изненади и тук са подготвили организаторите. Сред тях боди арт, рисунки върху 7-метрово платно и 64-светещи фенери, колкото са годините на Димитровград.

На 31 август ще се открие изложбата "Имало едно време ", която представя животът преди основаването на Димитровград. Предмети от бита на хората, населявали днешните земи на града ще покажат организаторите от Историческия музей. От 19.00 часа димитровградчани ги очаква най-дългото хоро, гости ще бъдат Илия Луков, Любка Рондова и оркестър "Пирина".

Духова музика ще звучи в Димитровград на 1 септември. Парад на четири духови оркестъра ще видят жителите и гостите на града.

Парад на духовите оркестри ще има на 1 септември в Димитровград

Георги Христов, Кристина Димитрова и Ан Джи ще пеят на рожденния ден на Димитровград. Преди тях ще има бъде официалната част на празника със словото на кмета на Общината и празничната заря. Същата вечер най-доброто от своя концерт-бенефис ще покажат вече на сцената пред общината "Звездните момичета".

Празничната програма приключва на 3 септември с детски празник в парк "Вапцаров" и рок фест на басейн "Химик".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини