Три версии за катастрофата в Приморско

Три са основните версии за причините, довели до катастрофата на самолета на летището в Приморско, при която загинаха двама души.

"Изпълнени са четири полета, като четвъртият се оказва фатален. Трите първи полета са изпълнявани с развлекателна цел над крайбрежието в района на Приморско. Четвъртият фатален полет се изпълнява над летището в Приморско като по време на този полет, пилотът започва да изпълнява фигури и елементи от простия и сложния пилотаж, при което най-вероятно е допусната грешка в техниката за пилотиране, самолетът загубва скорост и буквално е паднал върху полосата, при което се разбива, запалва се и хората загиват. Това е една от основните версии, по които работим", заяви Атанас Костов, директор на дирекция "Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт" в транспортното министерство, предаде Фокус.

Втората версия е технически отказ в управлението на самолета. "Самолетът е сравнително нов, но продължаваме да работим по тази версия", допълни Костов.

Третата версия е рязко влошаване на здравословното състояние на пилота, което е довело до този фатален изход.

Разследването продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини