Паякът се връща, минава към Общинска охрана?

Паякът не вдига коли по димитровградските улици от края на юни тази година

Паякът, който двига неправилно паркиралите коли в Димитровград да премине към "Общинска охрана" ЕООД. Това предлага в докладна кметът на общината Стефан Димитров. Предложението ще бъде разгледано на редовното заседание на Общинския съвет този четвъртък.

Досега вдигането на колите се осъществяваше от Общинско предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана", към което бе и паякът. Заради липсата на лиценз за извършване на обществен превоз на предприятието, специализираният автомобил бе спрян от движение от 24 юни тази година.

Както стана ясно вече, такъв лиценз може да бъде издаден на предприятие, регистрирано по Търговския закон. Това е становището на ДАИ, изпратено след запитване на тукашната администрация. Според него, лиценз за обществен превоз на товари не може да бъде издаван на община или общинско предприятие.

Градоначалникът предлага "Общинска охрана" да кандидатства за разрешително за обществен превоз, тъй като е еднолично търговско дружество по смисъла на Търговския закон. На съветниците ще бъде предложено да гласуват промяна в учредителният акт на общинското дружество, като се допълни към предмета на дейност и обществен превоз на товари.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини