Димитровград приютява сираци в семейни центрове?

Милена Тодева

Два центъра за настаняване на деца от семеен тип има намерение да изгради община Димитровград, за това информира директорът на Социалната дирекция в администрацията Милена Тодева. В момента се подготвят документите по единия проект, който юни месец ще бъде подаден. Предвижда се центърът да се намира в кв.Черноконево, където ще бъдат настанени 12 деца, излизащи от интернати.

Другият център за настаняване ще се помещава в общинско жилище на бул."Димитър Благоев", разказа Тодева. Вече са водени и разговори с шефката на регионалната социална дирекция в Хасково Грета Иванова, от които е станало ясно, че тук ще бъдат приютени деца от хасковсия дом "Надежда".

"Намеренията ни са свързани със социлната политика на държавата, която от 2013 година затваря домовете за сираци и интернатите, а центровете от семеен тип са начин да се погрижим за изоставените деца", коментира Тодева.

В най-скоро време тукашната администрация започва реализирането на още един нов проект - за изграждане на обществена пералня. Част от социалната политика на Димитровград ще бъде и намерението разширяване на Дневния център за деца с увреждания с още един етаж, където да се помещава център за ранна интеграция на деца с увреждания.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини