Стефан Димитров: Ще бъде жалко, ако не се възползваме от магистрала Марица-преглед на печата

Новият брой на вестник"Тракия 21век

За възможностите, които дава на Димитровград изграждането на магистрала "Марица" говори в интервю пред "Тракия 21 век" димитровградският кмет Стефан Димитров. Регионалният седмичник излиза за пръв път след едномесечна лятна почивка. Пред журналиста Милко Милков градоначалникът споделя какво е свършено в града и общината от празник до празник. Кметът смята, че Димитровград е с европейско бъдеще, през октомври ще стартира газифицирането на училищата, а до дни започва изграждането на киноложкия център в парк Марица. В интервюто е коментиран и въпроса за кредитите, които Димитровград изтегли, за да санира училища и градини. Според Стефан Димитров те няма да се отразят отрицателно на бюджета, ако Неделния пазар се запази.

Драмата около украинката, която преди 14 години застреля любовникът си в димитровградското село Добрич е публикувана на стр 3 на "Тракия 21 век". Авторът Христо Христов припомня историята и допълва, че съдът задържа Екатерина заради обвинения в извърщването на тежкото престъпление.

Паякът отново ще вдига коли, пише вестникът. Общинският съвет прехвърли репатрирането на "Общинска охрана"ЕООД, което се очаква да вземе лиценз за превоз на товари.

33 фирми и търговци в парк "Марица" за празника, друга тема от новия брой на седмичното издание. Най-много -20 са търговците на сергии с мекици, понички, дюнери, детски играчки.

Какво прави сега известният треньор по хандбал, родом от Димитровград Петър Палазов разказва дописка на страница 7.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини