Плевнелиев ни дава 600 бона за асфалтиране на улиците в Черноконево

След полагане на канализацията в кв.Черноковено улиците останаха недовършени

Споразумение с Министерството на регионалното развитие за осигуряване на средства за асфалтиране на черноконевските улици подписа вчера община Димитровград, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Красимир Минев. Ведомството на Росен Плевнелиев се ангажира да осигури 300 000 евро, средства икономисани след провеждането на процедура.

"След съгласуване с Европейската инвестиционна банка, парите ще се използват за асфалтиране на улиците в димитровградския квартал върху които е положена нова канализация", каза Минев. Ангажимент на тукашната администрация в подписаното споразумение е да бъдат възстановени уличните бордюри. До края на месец юли ще бъде обявена процедура по избор на изпълнител на малка обществена поръчка и на строителен надзор.

 

Зам.кметът Красимир Минев

За проблема с недовършената инфраструктура на улиците в Черноконево, от градската управа алармираха за пореден път преди седмица. Пред журналисти зам.кметът Красимир Минев пресметна, че са нужни близо 1 милион лева за нов асфалт върху разкопаните улици. Според Минев в противен случай има опасност новата канализация да се затлачи и да не работи ефективно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини