Ориент Експрес за 20 мин. в Димитровград

Тази снимка ни бе пратена с кратко писмо на редакционната поща от Стамен Андонов

Тази нощ на гара Димитровград, в 00:24 ч. от Свиленград ще пристигне луксозният влак "Ориент Експрес", пътуващ от Истанбул за Париж. Влакът ще престои 20 мин. за смяна на дизеловия локомотив с електрически и ще замине в 00:44 ч. към Стара Загора и Русе.

Общо 97 пътници от 31 нации, сред които австралийци, шотландци, новозенландци, французи, канадци, италианци, поляци, германци, чехи и словаци, са тръгнали на седемдневното пътешествие из Европа - от Париж до Истанбул. Влаковата композиция се състои от 15 вагона. Луксът включва изискано меню и естествено патешки черен дроб, а сред морските деликатеси забележителен е хайверът от белуга.

Не свързвайте това легендарно име единствено с мрачното въображение на Агата Кристи - то съчетава в себе си 38 хотела, шест влака и два морски круиза. Дестинацията зависи единствено от вашето желание - дали предпочитате да започнете със следобеден чай в Мадрид и да завършите с черен хайвер в Санкт Петербург, или пък сте решили да направите кратко романтично бягство в Амалфи с вечеря на свещи. Каквото и да изберете, „Ориент експрес" ще ви отведе навсякъде. И ще ви зареди със спомени за цял живот.

Но решите ли да се придържате към класиката, тогава за вас е Venice Simplon-Orient-Express. На него може да направите пътешествие от Венеция или Париж през Будапеща и Букурещ до Истанбул, заобиколени от полирано дърво, излъскана до блясък мед, лен, френско сребро и кристал, а личният ви стюард ще се грижи да не ви липсва нищо по време на цялото пътуване, разказва сайтът на легендарния влак www.orient-express.com.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини