Каравеловци почват учебната година в ремонтирана сграда

Ремонтът в СОУ Любен Каравелов приключва, увери директорът Валентин Христов

В обновената сграда на СОУ"Любен Каравелов" ще започнат учебната година 600-те възпитаници на школото. До 15 септември всички строителни дейности по училището ще са свършили, коментира за Dimitrovgrad.bgvesti.net  директорът Валентин Христов.

Той поясни, че ремонтът вътре е приключил, остава работа по северната част на фасадата, но според Христов тя не пречи на началото на учебната година.

До два дни ще бъде завършена и работата по покрива и улуците на училището. В този случай отпада варианта Каравеловци да делят една сграда с възпитаниците на ОУ "Пенчо Славейков", както се коментираше през лятото, допълни Христов.

Три паралелки с общо 59 първокласници ще приеме на 15 септември СОУ "Любен Каравелов", каза още директорът на училището.

 

Приключва работата по покрива на школото

Ремонтът в СОУ"Любен Каравелов" започва в началото на лятото със средства на общината и фонд "Енергийна ефективност". Училището бе одобрено по проект за енергоспестяващи мерки на стойност 290 335 лв., като 217 751 лв. дава фонда, а 72 584 лв. са финансиране от общината.

По проект бе предвидено външно саниране и боядисване на сградата, смяна на радиаторите и преминаване на отопление с газ, както и поставяне на пожароизвестителна инсталация, което се прави за пръв път в димитровградско училище. С близо 30 000 лв. извън фонд "Енергийна ефективност" се оправи покривът на школото.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини