Шефката на парламента майстори грънци и хапва боб

Шефката на българските депутати прие предизвикателството и пробва как се правят грънци

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева запретна ръкави и без колебание се включи в изработването на грънци в едно от ателиетата, разкрито в лятната читалня в Димитровград. Шефката на парламента откри официално нощта на музеите час по-рано, след като изгледа спектакъла на балет "Галаксико" - "Легенда за извора на младостта".

Още в първите часове от визитата си в Димитровград Цачева каза, че с нетърпение чака да опита от фасула, който бе специално приготвен като част от бригадирската стилистика на вечерта на музеите. Заедно с останалите депутати от ГЕРБ и димитровградския кмет,  парламентарният началник хапна от манджата, разсипана в бригадирско канче.

Димитровградчани посрещнаха радушно и с аплродисменти Цецка Цачева и се надпреварваха да се ръкуват с нея. Председателят на Народното събрание раздаде брошури, разказващи за българския парламент на децата и завърза разговор с някои от тях.

Димитровградските пенсионери побързаха да се ръкуват с високия гост
Балетна школа "Галаксико" показа половинчасов спектакъл

Малчугани, родители и пенсионери "атакуваха" четирите експозиции на музея тази вечер. На голям интерес се радваха изложбата от Тибет и тази за археологическите находки в землището на Крум. По-старите димитровградчани, които все още пазят спомени за строителството на града си припомниха факти от преди 50 години.

Фото роботите с облика на бригадир и бригадирка бяха атракция за младите, който обещаха да ги качат час по-скоро във Фейсбук. Те бяха разположени във фоаето на Историческия музей. Атмосферата бе допълнена от бригадирски огън, свещи и червено вино.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини