Режат лентата и на ремонтираната градина в Меричлери

Кметът на Меричлери Ваня Славова

С тържествена церемония на 21 септември ще бъде открита обновената детска градина в град Меличлери, каза кметът на населеното място Ваня Славова.  160 538 лв. струва реконструкцията на детското заведение, носещо името на д-р Теню Стоилов, парите са по програма на Японското правителство, част от тях е финансиране от общината, припомни Славова. Извършен е ремонт на покрива, цялостно саниране, подняма на ВиК и ел.инсталация и реконструкция на кухненския блок. Дотоворът с правителството на Япония бе подписан на 11 март т.г.

Японският посланик у нас Макото Ито ще пристигне за откриване на градината, тържествената церемония е насрочена за 11:00 часа. Специално тържество са подготвили децата и педагозите от детското заведение заради откриването. Преди това дипломатът от Япония ще посети музейната сбирка в читалището в Меричлери.

На следващия ден, 22 септември и в Меричлери ще бъде отбелязан Деня на независимостта с поднасяне венци и цветя пред паметника на загиналите във Втората световна война.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини