Нашествие на доброволци в града на мечтите

Христина Ташева /в дясно/ и Мариана Вълчева от Детския и Младежки център

Трима нови доброволци от различни държави ще пристигнат в Димитровград през този месец. Те ще работят по проект, осъществяван от Детския и Младежки център под надслов "Доброволци в града на мечтите". Разработката е по линия на програма "Младежта в действие" на Европейската доброволческа служба.

Директорът на центъра Христина Ташева разказа, че днес с колело от Виена за Димитровград тръгва Каат Ванден Боше. 24-годишната доброволка, родом от Белгия ще пропътува разстоянието до тук за три седмици, като през цялото време ще публикува снимки от пътешествието в своя блог. Спортът ще е това, с което ще се занимава Каат в Димитровград. Тя ще бъде ангажирана и с децата и възрастните от Дневните центрове за хора с увреждания.

В началото на октомври се очаква в Димитровград да дойде и Янис Буркхарт от Германия, който ще помага по различни проекти в Младежкия център и ще води курсове по немски език. С изкуство тук ще се занимава третият доброволец - Анге, която идва от Литва. Тя пък ще бъде ангажирана с работа в музея и галерията в Димитровград.

След пристигането на тримата чужденци, общо пет стават младите хора, дошли на помагат в Детския и младежки център по линия на доброволчеството, обобщи Христина Ташева. Преди по-малко от месец тук дойде американецът Брет Джонсън от Корпуса на мира, а от началото на година в Димитровград е латвийката Дайна Табуна, която учи децата на театър.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини