Красимир Минев - временен кмет на Димитровград

Почти без дебати премина последното за този мандат заседание на общинските съветници

Зам.кметът Красимир Минев е временно изпълняващ длъжността кмет до полагането на клетва от новия градоначалник. Това решиха днес димитровградските общинари на последното за този мандат заседание. Докладната на кмета Стефан Димитров бе подкрепана с единодушие от всички съветници в залата.

Временни управници бяха гласувани и за 13 села в общината, къдещо ще се провеждат избори на 23 октомври, както и в другият град в общината -Меричлери. Промяна бе направена за временния кмет на Черногорово. Предложената в докладната Донка Лисингерова ще участва в изборната надпревара за кмет на Черногорово, затова тя бе заменена от Лидия Молева.

При обсъждането на докладната в залата д-р Вълчо Митрушев от ГЕРБ поиска предложената за временен кмен в село Злато поле Недялка Стоянова да бъде заменена от Тянка Иванова. Митрушев се аргументира, че Иванова има опит, строителен техник е по образование и пенсионер. Уточнението той направи в отговор на запитване от кмета Стефан Димитров дали предложеното лице има нужните качества да замества кмета на Черногорово. В крайна сметка бе прието предложението на д-р Митрушев и временен кмет на Злато поле е Тянка Иванова.

Че такива промени при избора на временен кмет за селата не се правят в последния момент, възнегодува доайенът сред съветниците д-р Максим Господинов. той каза още, че подобен прецедент не е имало в Общинския съвет в последните 20 години.

Зам.кметът Минев ще ръководи общината до полагането на клетва от новия кмет на Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини