Галаксико се доближава до мечтата си - олимпиадата в Торино

Най-малките попълнения на "Галаксико" - гумените мечета

1060 лв. бяха събрани от продажбата на билети в благотворителния концерт на балетен център "Галаксико" тази вечер. Средства са необходими за заминаване на формацията на танцова олимпиада в Торино. Допълнително друга сума се набра в касичката, поставена на входа на театъра, където се проведе проявата.

Парите в кутеята ще бъдат сметнати допълнително в първия работен ден след празниците, каза пред  Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на ОП"Детски и младежки център" Христина Ташева. Тя допълни, че общата събрана към момента сума е близо 3000 лв.

Поне още толкова пари трябват на възпитаниците на Тихомир Митев за да покрият пътните до Торино и таските за участие в танцовата олимпиада. Още преди седмица стана ясно, че спането и храната ще поемат самите танцьори и техните родители.

Иначе много димитровградчани изпълниха залата на общинския театър, за да видят спектакъла на Галаксико. На сцената се изявиха от най-малките до най-големите попълнения на танцовата школа на Тихомир Митев. Водещ на проявата бе ръководителят на хасковския балет "Рона" Милена Налбантова. Нейните възпитаници също се изявиха на сцената в Димитровград.

Залата на Общинския драматичен театър се напълни

Букет от танци показаха възпитаниците на димитровградската танцова школа и показаха, че сцената е тяхната любов, а олимпиадата в Торино мечтата. По време на спектакъла стана ясно, че в последните 6 години таньорите от "Галаксико" имат зад гърба си 4 световни шампионски титли от Германия и 2 европейски титли от Унгария, 1 световна купа от Торино  и една категорична победа в световен шампионат в Хърватска.

Водещ на спектакъла бе Милена Налбантова, ръководител на балет "Рона"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини