Специалист: Грешка е, че не се учи граматика в горните класове

 

"Грешка е, че не се учи граматика в горен клас в училище, затова много от големите ученици пишат неправилно", това заяви Евелина Гечева, управител на образователния портал "Академика". Днес Евелина и нейният екип бяха в Димитровград, като част от кампанията "Бъди грамотен". Целта на проявата бе безплатна проверка на правописните умения и консултация от специалисти за всеки желаещ.

Според експертът, 30% от българските деца от 1 до 4 клас пишат без граматически грешки. "След 6 клас положението с правописа става трагично, защото на учениците не им се занимава, губят интерес и така страда граматиката", смята още Гечева. Тя допълни, че многократно от "Академика" са подкрепяли исканията на учителите по бълг. език да се учи правопис в по-горните класове. От образователното министерство засега не са предприели нищо, твърдят от Образователния портал.

Второкласници от димитровградското училище "Пенчо Славейков" първи "нападнаха" тестовете по бълг. език в кампанията "Бъди грамотен", която се проведе в парка пред Градската библиотека преди обяд. Там сътрудниците на "Академика" раздаваха тестове на децата и проверяваха техните познания по бълг.език.

Второкласниците от ОУПенчо Славейков" бяха едни от активните в кампанията "Бъди грамотен"

Организаторите бяха приготвили три вида тестове - от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и такива за горен курс. За децата и възрастните, решили правилно граматическите задачи имаше и награди.

Специалистите проверяваха тестовете на децата
За второкласниците имаше поущрителни и утешителни награди
Славейковци решаваха с интерес тестовете по правопис

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини