Нов проект гради лидерски качества у димитровградските деца

деца от 1-ви до 4 -ти клас ще обхване проектът, развиващ потенциалана на малчуганите

Проект, който развива интелектуалния потенциал на децата, уменията им за работа в екип и оформянето им като лидери стартира преди месец в Димитровград. Инициативата е съвместна между Общината, СОУ "Любен Каравелов" и Сдружение "Начално образование". В пет направления може да работи всяка една от групите, които включват по един учител и ученици. Всяко направление е под надслов "Подай ръка", като това може да е ръка към съседната детска площадка, към близката детска градина, към приятелски клас или към недоловимото.

Разработката е отворена и в нея могат да се включат учители и ученици от цялата страна от началия етап на образование от 1 до 4 клас, обясняват от Общината. Всеки екип ще работи по избраното направление в своето населено място в периода октомври – март. На открит пленер в Димитровград през април 2012 г. отборите ще имат възможност да разкажат за избраните дейности, работните етапи и крайния резултат. За всяко направление ще има индивидуално жури и класиране.

Ограничение във вида на изявата няма, допълват организаторите. Участниците трябва да правят снимки, да описват с текст своите дейности. Могат да помислят по отделните теми, свързани с опазване на чиста природа, природни и исторически забележителности в родния край, да записват звуци, да търсят по свой начин недоловимото и различното по 5-те направления. Предварителната регистрация за участие тече до 15 януари 2012, официална регистрация – до 15 февруари 2012 г. В няколко общини вече работят групи по този проект, казват още инициаторите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини